Espumisan MAX kiszerelés helyesbítés

Tespumisan-alma-optisztelt Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk önöket tájékoztatni, hogy a 2017. április 01. és 2017 április 30. között érvényben lévő akciós katalógusunk 11. oldalán szereplő, a Espumisan MAX lágy kapszula kiszerelése tévesen került feltüntetésre.

A helyes kiszerelés a termékfotón is látható 20db-os verzió. A téves megjelenítésért szíves elnézésüket kérjük.

Espumisan MAX lágy kapszula 20x Orvostechnikai eszköz

A kockázatokról olvassa el a használati útmutató, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Elozzuk meg a kiszaradast a nyari kanikulaban 16 9A kiszáradás bármikor bárkit fenyegethet, de nyáron nagyobb eséllyel alakulhat ki ez az életveszélyes probléma, ezért rendkívül fontos, hogy a meleg évszakban minél több vizet igyunk.

A vízfogyasztás alapvetően szükséges az élethez, ezért a kiszáradás életveszélyes lehet, különösen csecsemők és idősek esetében. Az emberi test 75%-ban vízből és 25%-ban szilárd anyagokból áll. A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását, befolyásolja a vér összetételét, biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. Az emberi szervezet vízháztartását idegi és hormonális mechanizmusok szabályozzák. Naponta 2,4 liter víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amelyet pótolnunk kell. Ennek a napi folyadékszükségletünknek a felét táplálékokkal, másik felét víz formájában vesszük magunkhoz. Az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetet, amelynek során anyagcseretermékeket is felvesz, majd tovább visz, méregtelenítve ezzel a szervezetet.

Az életkor előrehaladtával azonban a víz aránya csökken a szervezetben, ezért nagyon fontos a megfelelő vízpótlás. Más italok nem pótolják a vizet, sőt, ezen italok mindegyike arra kényszeríti a szervezetet, hogy nagy mennyiségű vizet adjon le. Ha rendszeresen más italokat veszünk magunkhoz és vizet nem, az a szervezet dehidratációjához vezet. A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a biológiai vízigény kielégítésére a legalkalmasabb. Az ásványvíz nemcsak finom és kiváló szomjoltó, hanem számos fontos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz. Így például kalciumot, kloridot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort, vasat, jódot, lítiumot, mangánt, szilíciumot és cinket. A vízhiány gátolja a méreganyagok kiválasztását is, és számos betegség megjelenését generálja. Ilyenek többek között a szívbetegségek, az elhízottság, a cukorbetegség, a reumás ízületi gyulladás, a gyomorfekély, a magas vérnyomás, a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, vagy a különféle daganatok.

Egy nemrég végzett felmérésből kiderült, hogy a gyerekek többsége nagyon kevés vizet fogyaszt naponta, ezáltal komoly veszélyeknek vannak kitéve. Már az enyhe dehidratáció is rossz hatással van a pszichés funkciókra, kimerültséget, izomgyengeséget, fejfájást és szájszárazságot okozhat. Babakorban a hidratáltság kismértékű csökkenése is rövid időn belül súlyos egészségügyi problémákat okoz, mivel a gyerekek anyagcseréje gyorsabb, mint a felnőtteké. Ha a folyadékvesztés mennyisége nagyobb, mint a folyadékpótlás mértéke, akkor létrejön a kiszáradás, amelynek számos tünete van. Csecsemőknél a kiszáradás leglátványosabb jele, hogy a kutacs behorpad, a szemgolyók beesnek, illetve görcsroham léphet fel, de előfordulhat látászavar vagy eszméletvesztés is. Nagyon súlyos esetben vesekárosodás léphet fel, és sokkot kaphatnak, így ha nem kezelik azonnal e problémát, a kicsi életveszélyes állapotba kerülhet és meghalhat.

Jó azonban odafigyelni, mert a nagy mennyiségű vízfogyasztásának negatív hatásai is lehetnek. A túlzott vízfelvétel káros lehet a vesékre, a keringésre nézve, és vízmérgezést okozhat. Szakemberek szerint felnőtteknek 5-6 dl folyadéknál többet egyszerre nem szabad meginniuk, mert a hirtelen túl nagy mennyiségű víz bevitelétől vízmérgezést kapható, amelynek akár végzetes kimenetele is lehet. A túlzott vízivás ugyanis a hiponatrémiaveszélyét hordozza magában. Ilyenkor a szervezetben található nátrium túlságosan felhígul, ami bódultságot, émelygést, görcsöt vagy akár kómát is eredményezhet. Ausztrál kutatóknak sikerült felfedniük a szervezet folyadékbevitelét szabályozó mechanizmust, amely megóvja az embert az akár halálos kimenetelű vízmérgezést is okozó túlivástól. A szakemberek szerint túlzott folyadékbevitel esetén az agy gátolja a nyelési reflexet, hogy fenntartsa a szervezet pontosan szabályozott vízháztartását.

Írta: Kármán Nikola

Kivul-belul elonyunkre valik ha nyaron is papayat eszunk 16 9A papaya jó ideje népszerű gyümölcs Magyarországon is, hiszen finom íze mellett komoly egészségvédő hatása is van.

A papaya édes ízű, körte alakú gyümölcs. Számos jótékony egészségügyi hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve. Nemcsak maga a gyümölcs húsa, hanem a papaya más részei is hatékonyan felhasználhatóak. Eredetileg Közép-Amerikából származik, de a spanyol és portugál felfedezők elvitték más szubtrópusi területekre, ahonnan olyan helyekre jutott el, mint a Fülöp-szigetek, Afrika és India. Ma a legnagyobb papayatermő országok a világon az USA, Mexikó és Puerto Rico.

A papaya gazdag olyan antioxidáns tápanyagokban, mint a karotinok, a C-vitamin és a flavonoidok; ezeken kívül B-vitaminokat, folsavat, pantoténsavat, káliumot, magnéziumot, és rostokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztása számos betegség esetén védelmet nyújt, így például az érszűkület és a diabétesz okozta szívbetegségek ellen. Segít megelőzni a magas koleszterinszintet, ezáltal pedig a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A papayában található nagy mennyiségű emésztőenzim, a papain segít lebontani a kemény fehérjerostokat, így támogatva a természetes emésztési folyamatokat. A gyümölcs magas víz- és oldható rosttartalommal rendelkezik, így még inkább megkönnyíti az emésztést, és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Mivel a rossz emésztés az elhízással is kapcsolatban áll, ezért a papaya segít az egészséges testsúly megtartásában is. Koleszterinmentes, zsírmentes, kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók számára is remek.

A papaya több olyan hatóanyaggal is rendelkezik, amelyek csökkentik a rák bizonyos típusainak kockázatát. A gazdag antioxidáns tartalma, elsősorban a likopin, a béta-karotin és a béta-kriptoxantin nevű karotinoid játszik nagy szerepet a rák megelőzésében. A gyümölcs úgynevezett izotiocianátokat is tartalmaz, ezek kiirtják a szervezetből a potenciális karcinogéneket, és javítják a tumorok elnyomásán dolgozó fehérjék működését. A papaya magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően növeli a fehérvérsejtek számát, és megvédi a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól.

A papaya a benne lévő antioxidánsok, az A-, C- és E-vitamin jelenléte miatt jó hatással van a szemre, a látásra is, illetve akadályozza a szürke és a zöld hályog kialakulását is. A papayában több gyulladáscsökkentőenzim van, amely enyhíti az ízületi gyulladások okozta fájdalmat. Szakemberek szerint azok, akik nem fogyasztanak elég C-vitaminban gazdag ételt, például papayát,  könnyebben kapnak ízületi gyulladást, mint azok, akiknek az ilyen ételek rendszeresen megtalálhatók az étrendjében. A papaya kiváló káliumforrás, amely anyag ellensúlyozza a nátrium hatásait, és normális szinten tartja a vérnyomást. Ezért a szakemberek a magas vérnyomásban szenvedő betegek számára a papaya napi fogyasztását ajánlják bármilyen formában. A gyümölcsben lévő A- és E-vitamin alapvető a szervezetünk egészséges működéséhez, ezért a papaya nagyon fontos általános egészségmegőrzőként is.

A papaya nemcsak a belsőnkre, hanem a külsőnkre is pozitívan hat. Mivel sok jótékony hatású összetevőből épül fel, egészségessé és ragyogóvá teszi a bőrt. Gazdag A-vitamin és papain forrás, amelyek által a gyümölcs segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, valamint lebontja az inaktív proteineket. A papayának alacsony a nátriumtartalma, ezért visszatartja a vizet, hidratálja a bőrt. Fogyasztásától a bőr puha, ruganyos és sima lesz. A nyers papayából készült arcpakolások képesek arra, hogy megszabadítsanak a pattanásoktól. Pépes papayával kezelhetőek a fekélyek és a töredezett sarkak, és ez a gyümölcs természetes bőrradír is. A papaya megfiatalítja a bőrt, csökkenti az öregedés jeleinek megjelenését. A kiváló bőrápolási tulajdonságain kívül a papaya a hajápolás során is jól használható. A papaya táplálja a hajgyökereket, mivel gazdag tápanyagokban; megelőzi a kopaszodást, mivel serkenti a haj növekedését és erősíti a hajat. 

Írta: Kármán Nikola

Egeszsegunk vedelmezoje a nyar kedvence az eper 16 9Itt az eperszezon, amelynek nemcsak azért örülhetünk, mert tele lakmározhatjuk magunkat e finom gyümölcsből, hanem azért is, mert az eper egészségünket is komolyan támogathatja.

Ma az epernek 600 különböző változatát ismerjük. Rendkívül gazdag vitaminokban, többek között A-, B1-, B2-, illetve C-vitaminban ásványi anyagokban, úgy, mint például kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, cinkben. Megtalálható benne a szalicilsav, amely az aszpirin egyik hatóanya. Fogyasztása javasolt epe- és vesebántalmak, reuma és köszvény kezelésére. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítőfolyamatokat. Sok bogyós gyümölcshöz  hasonlóan a földiepernek is vértisztító és baktériumölő hatása van. Jó szer továbbá a cukorbajra, magas vérnyomásra, székrekedésre. Nagyon jól alkalmazható fogfehérítés esetén is, hiszen fényesek és fehérek lesznek tőle a fogak, ehhez mindössze pépesített földieperrel kell átdörzsölni a fogakat hetente egyszer. Remek antioxidáns, és flavonoid tartalma is kiemelkedő.  Antioxidáns hatása révén megköti a káros szabad gyököket, és daganatellenes tulajdonsággal bír, emellett csökkenti a gyulladásos megbetegedések kialakulását. A benne található kvercetin gyulladáscsökkentő hatása jótékony lehet azok számára is, akik allergiától vagy asztmától szenvednek.

Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek, a cukorbetegség és a rák bizonyos fajtáinak kialakulási rizikóját. Az eperben található kvercetin, kaempferol és az antocianidinek csökkentik a veszélyes vérrögök kialakulását, emellett a magas káliumfogyasztás is hozzájárulhat a stroke rizikójának csökkenéséhez, és az eper nagy mennyiségben tartalmaz káliumot. Magas káliumtartalmának köszönhetően, az eper fogyasztása kifejezetten javasolt azoknak, akik magas vérnyomásban szenvednek. A magas víz és rosttartalmú ételek fogyasztása, úgy, mint az eperé is, hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez, és csökkentik a puffadás kialakulását is. Az eper glikémiás indexe alacsony, rosttartalma magas, ami segíti a vércukorszint szabályozását.

A Harvard Egyetem vizsgálata szerint az antocianidinek, azaz a flavonoidok egy fajtájának rendszeres fogyasztása akár 32%-kal csökkentheti a szívinfarktus kockázatát fiatal és középkorú nőknél. Azoknál a nőknél mérték a legjobb eredményeket, akik naponta legalább három adag epret vagy áfonyát fogyasztottak. Az eperben található kvercetin természetes gyulladáscsökkentő és segít az arterioszklerózis megelőzésében, emellett pedig tumorellenes hatással bír. Az eper magas flavonoid tartalma csökkentheti a szívbetegségek kialakulását azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást és gátolja az erekben a plakkok kialakulását. Más tanulmányok szerint az eper fogyasztása csökkenti a homocisztein szintet. A homocisztein a vérben található aminosav, amely kapcsolatban van az artériák belső falának károsodásaival. Ebben az ízletes gyümölcsben található kálium és rost is hozzájárul a szív egészségének fenntartásában.

Az eper nemcsak belső egészségünkre, hanem a bőrünkre is jótékony hatással van. Kellemes illatának és hasznos összetevőinek köszönhetően a kozmetikumok kedvelt összetevője. Már évezredekkel ezelőtt is készítettek belőle szépségmaszkot az ókori Rómában. Hűsítő, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetőn kitűnő a napégett bőr számára, és kedvező hatással van a bőrzúzódásokra is. Házilag is készíthetünk belőle arcpakolást, például epres-tejszínes pakolást. Ehhez nem kell mást tennünk, csak készítsünk friss eperből eperpépet, és keverjünk hozzá egy kevés tejszínt, majd vigyük fel a bőrre. Mivel az eper az egyik legjobb ránctalanító gyümölcs, a hatás valóban látványos lesz. Ha zsíros a bőrünk használhatjuk önmagában az eperpépet, vagy tojásfehérjével, esetleg tejsavóval keverhetjük ki. Pár csepp citromlé is kerülhet bele. Az eper A- és C-vitamin tartalma erősíti a kötőszöveteket, ezáltal hatékonyan veszi fel a küzdelmet a ráncok ellen. Méregtelenítő hatásának köszönhetően segít a pattanásos arcbőr tisztításában.

Írta: Kármán Nikola

Ket gyumolcs amellyel finomabba es egeszsegesebbe tehetjuk a nyarunkat 16 9A meggy és a cseresznye a legnépszerűbb nyári gyümölcsök közé tartoznak, és nem is véletlenül, hiszen amellett, hogy rendkívül finom csemegék, komoly jótékony hatásuk is van az egészségünkre.   

Komoly betegségekkel veszi fel a harcot a meggy  

A meggy kiválóan alkalmas általános immunrendszer erősítésre, de akár komoly betegségek megelőzésére és kezelésére is.  A meggy gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, többek között A-, B1-, B2-, és C-vitaminban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, szelénben, vasban és cinkben. A kalcium, a kálium és a magnézium révén a szívizom megerősítésében és a szabályos szívverés helyreállításában vesz részt. Kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Erős antioxidáns hatása révén segít a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, a vénák falának rugalmasságának megőrzésében, és a visszérbetegségek elkerülésében. Enyhíti az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, a fejfájást, ezenkívül vértisztító hatású. Méregtelenítő kúrák alkalmával kiváló segítség. Serkenti a máj- és a vese működését,valamint emésztést segítő hatással rendelkezik. A savas meggy ugyanis serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A székrekedést is megszünteti sav- és rosttartalma segítségével. 

Vízhajtóként és görcsoldóként is jó szolgálatot tesz. A meggy vízhajtó hatása révén megelőzi az ödéma kialakulását, vagy a már meglévő ödémát megszünteti. A meggy minden része felhasználható gyógyító célokra. Leveleinek fő hatóanyagai a cseranyagok. Levelei csökkentik a gyulladásokat és a puffadást. A meggy leve az egyik legjobb ellenszer a meghűléses betegségek kezelésére, mivel C-vitamin tartalma segíti a fertőzések leküzdését és az immunrendszer erősítését. Az alacsony vérnyomásban szenvedőknek kifejezetten hasznos a meggy és annak hatóanyagaiból készült szerek alkalmazása. Rendszeres fogyasztása ugyanis segít csökkenteni a hirtelen leeső vérnyomás esélyét. Légzőszervi panaszok esetén, légzési problémák megoldásában is sikeresen közreműködik a meggy, mert A-vitamin tartalma miatt képes gyógyítja a nyálkahártyákat, és könnyíteni azok munkáját. A meggy gyulladáscsökkentő képességei miatt is nagyon népszerű.     

Szívünk és vesénk támogatója a cseresznye

A cseresznye gazdag A-, B-, C-vitaminban, tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot, kobaltot és vasat. Jót tesz az ízületeknek és a cukorbetegségben szenvedőknek. Kitűnő vértisztító.Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatása van, hörgőpanaszokra kiváló. Napi negyed kg cseresznye elfogyasztása már kimutathatóan csökkenti a vér húgysav szintjét, és az ízületi betegségek megelőzésében, karbantartásában is nagy szerepet tulajdonítanak neki. Szakemberek szerint a rákos megbetegedések elleni harcban is nagy jelentősége van. A gyümölcs szárából tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készítenek. A cseresznye magját is előszeretettel fogyasztják. Ugyan B17-vitamin található benne, amely ciántartalmú vegyületekből áll, de csak hatalmas mennyiségben okoz káros hatást. A B17-vitamin egyébként gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.     

A cseresznyének nagy az energiatartalma, zsír és fehérje alig található benne, viszont tele van jótékony növényi rostokkal. Mivel a cseresznye gyorsan emészthető, sőt az emésztési folyamatokat is gyorsítja, ezért alkalmas fogyókúrás célokra is. A leghatékonyabb hatás akkor érhető el vele, ha étkezés előtt egy órával 200-250 gramm cseresznyét fogyasztunk el. A természetgyógyászat a vesetisztító gyümölcsök közé sorolja, tisztító hatása révén bőrújító is, jó a pattanások ellen is. Reumás panaszok esetén is érdemes fogyasztani. Lúgosítja a szervezetet, segít a sav-bázis egyensúlyának helyreállításában. Erősíti és rugalmassá teszi az érfalat, gátolva az érelmeszesedés, és ezáltal a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.    

Írta: Kármán Nikola



 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk ADATVÉDELMI NYILATKOZAT.

Elfogadom a cookie szabályzatot az oldalon