Espumisan MAX kiszerelés helyesbítés

Tespumisan-alma-optisztelt Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk önöket tájékoztatni, hogy a 2017. április 01. és 2017 április 30. között érvényben lévő akciós katalógusunk 11. oldalán szereplő, a Espumisan MAX lágy kapszula kiszerelése tévesen került feltüntetésre.

A helyes kiszerelés a termékfotón is látható 20db-os verzió. A téves megjelenítésért szíves elnézésüket kérjük.

Espumisan MAX lágy kapszula 20x Orvostechnikai eszköz

A kockázatokról olvassa el a használati útmutató, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Erre figyeljunk hogy a Husvet ne a betegsegrol szoljon 16 9Ebben az évben április 17-én lesz Húsvét hétfő. Nézzük, hogyan úszhatjuk meg baj és betegség nélkül ezt az ünnepet!

A húsvéti ünnep a locsolkodás, vendégjárás mellett a különböző, ilyenkor szokásos ételek elfogyasztásából is áll. A húsvéti sonkából, tojásból álló ünnepi menü elmaradhatatlan, de jó, ha megnézzük, honnan és milyen élelmiszert szerzünk be, illetve figyelünk azok megfelelő elkészítésére és tárolására is, különben könnyedén megbetegedhetünk. A népi hagyományok szerint Húsvét vasárnap az ételszentelés napja. Egykor a délelőtti misére a hívők bárányhússal, kaláccsal, tojással, sonkával és borral érkeztek. A hagyomány szerint a családtagoknak együtt kellett elfogyasztaniuk a húsvéti tojásokat az összetartozás jelképeként. A Húsvét hétfő számos népszokásról híres, mind például a locsolkodás. A tojásfestés szokása az egész világon elterjedt. Egyes vélekedések szerint a Húsvét a termékenység ünnepe is. Így kötődik a nyúl az ünnephez, mivel a nyúl szapora állat, a tojás pedig az élet jelképe. A locsolkodás is az öntözésre, a bő termésre utal.

A húsvéti ünnep étlapjáról nem hiányozhatnak a tojásos ételek, de ezek nem megfelelő tárolása, elkészítése súlyos szalmonellafertőzést okozhat. Ennek kivédése érdekében már a tojás vásárlásakor figyeljünk oda. Mindig nyissuk fel a tojásos dobozt, és nézzük meg nincs-e benne sérült, törött tojás, és lehetőleg fertőtlenített tojásokat vegyünk. Otthoni tárolása is hűtést igényel, és érdemes nem a hűtőszekrény tojástartó részét használni ehhez. A hűtőajtó nyitásakor ugyanis a hideg-meleg különbség hatására létrejövő pára a tojáshéjon lévő baktériumoknak alkalmat adhat az elszaporodásra. A legjobb, ha a tojások felhasználásáig az eredeti csomagolásban tartjuk, mosás nélkül. A nyers tojás három hétig, a főtt tojás egy hétig áll el a hűtőben, amelyeket mindig egymástól külön kell tárolni. A már megfőtt tojás csak két órán át áll el hűtés nélkül, ezért kihűlése után rögtön tegyük a hűtőbe. Ételek készítésénél, a tojások felütése után mindig mossunk kezet. Főzésnél hőkezelésnek vetjük alá a tojásokat, ezzel a kórokozó baktériumok elpusztíthatók.

Sokan ódzkodnak attól, hogy a tojás része legyen a húsvéti menünek, mert amiatt aggódnak, hogy a koleszterinszintjükre ez nem lenne jó hatással. Abban az esetben, ha a koleszterinszint meghaladja a normál értéket, valóban korlátozni kell annak bevitelét a szervezetbe, de egyre több vizsgálat bizonyítja, hogy heti 5-6 tojás elfogyasztása még nem okoz gondot, így e problémával küzdők is nyugodtan falatozhatnak belőle Húsvétkor. Gyakori betegségforrás a húsvéti tojással kapcsolatban az allergia, hiszen a tojásfestéskor használt színezékek a legtöbbször mesterséges ételszínezékek. A gyerekek közül sokan allergiásak ezekre, ezért javasolt inkább természetes alapú festékeket használni, úgy, mint hagymahéjat, ecetes céklalevet, vagy kurkumát.

A sonka szintén a Húsvét elengedhetetlen kelléke. Ott vásároljunk, ahol egyébként is húst szoktunk venni, ne vásároljunk ismeretlen helyen. Ha a sonkának nem megfelelő az előkészítése, tárolása, szállítása, komolyan megbetegedhetünk tőle. Ha a sonka könnyen összenyomható, azt jelzi, hogy túl sok páclével készült. A gyorspácolt termékek pedig korlátozott ideig tarthatóak el, ezért mindig ellenőrizzük a lejárati határidőt. A húsvéti sonka lehet nyers vagy hőkezelt, bőrös vagy bőr nélküli, csontos vagy csont nélküli, de bármilyen is, megfelelően, hidegen kell tárolni ahhoz, hogy ne kapjunk tőle betegséget. Bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásában főszerepet játszanak a füstöléssel tartósított élelmiszerek, ezért ezek nagy mennyiségű fogyasztását inkább kerüljük. A sonkához jól tesszük, ha sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyeret eszünk, ezek antioxidáns tartalma ugyanis ellensúlyozhatja a füstölés okozta veszélyeket. A húsvéti süteményekről sem kell lemondani, ha egészséges alapanyagokból készítjük el azokat.

Írta: Kármán Nikola



 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk ADATVÉDELMI NYILATKOZAT.

Elfogadom a cookie szabályzatot az oldalon