Espumisan MAX kiszerelés helyesbítés

Tespumisan-alma-optisztelt Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk önöket tájékoztatni, hogy a 2017. április 01. és 2017 április 30. között érvényben lévő akciós katalógusunk 11. oldalán szereplő, a Espumisan MAX lágy kapszula kiszerelése tévesen került feltüntetésre.

A helyes kiszerelés a termékfotón is látható 20db-os verzió. A téves megjelenítésért szíves elnézésüket kérjük.

Espumisan MAX lágy kapszula 20x Orvostechnikai eszköz

A kockázatokról olvassa el a használati útmutató, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Etcsokival a sziv- es errendszerunk egeszsegeert 16 9Szakemberek szerint napi egy kocka étcsokoládé fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomást, ezáltal pedig a stroke kialakulásának kockázatát.

A kakaóban található vegyületek jótékony hatása már korábban is ismert volt. Eddig azonban úgy gondolták, hogy a kívánt hatás eléréséhez nagy mennyiségben szükséges kakaót fogyasztani, a csokoládé azonban gazdag zsírban és cukorban, ami ellensúlyozza a pozitív hatást. A Kölni Egyetemi Kórház kutatói most bebizonyították, hogy a csokoládé már kis, egészen pontosan 30 kalóriának megfelelő mennyiségben is képes pozitív hatást kifejteni a magas vérnyomásra. A kutatók 440 résztvevőn tesztelték a csokoládé hatását. A felmérés során az 56 és 73 év közötti, különböző mértékű magas vérnyomással küzdő tesztalanyok fele napi 6 gramm keserű, míg a másik fele szintén napi 6 gramm fehér csokoládét fogyasztott. Az eredmények azt mutatták, hogy az étcsokoládét fogyasztók vérnyomása kis mértékben ugyan, de csökkent, ez a változás pedig a stroke-os halálozás veszélyét 8%-kal, a koronária betegségét 5%-kal csökkenti.

A csokoládé kakaóbabból készül, amelynek számtalan jótékony és káros hatást tulajdonítanak. A kedvező jellemzőket kizárólag a jó minőségű étcsokoládé hordozza. Ez körülbelül háromszáz vegyületet tartalmaz. A kakaóbab jelentős réz-, foszfor-, magnézium-, és káliumforrás, valamint vasat és cinket is tartalmaz. Emellett az egyik legnagyobb antioxidáns kapacitással, flavonoid hatóanyaggal rendelkező növény. Ezek az anyagok értágítók, fokozzák a véráramlást, csökkentik a vérnyomást, és előnyösek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Gyorsan és jól felszívódó szénhidrátot is tartalmaz a csoki, ezáltal azonnali energiaforrást jelent. Az agyműködést is kedvezően befolyásolja, növeli a szellemi teljesítőképességet, és csökkenti a felejtés mértékét. A csokoládé a szénhidráton kívül nagy mennyiségű zsiradékot is tartalmaz: 10 dkg csoki átlagosan 500 kilokalóriát tartalmaz, így szélsőséges helyzetben akár életet is menthet.

A túlzott és cukrozott csokoládé fogyasztás azonban növeli az elhízás veszélyét, rombolja a fogakat. A mértéktelen csokievés fokozza a csontritkulás és a csonttörések bekövetkezésének esélyét is. Ez az édesség ugyanis sok oxalátot tartalmaz, amely gátolja a kalcium felszívódását. Vesekövet is okozhat, ez azonban csak azt veszélyezteti, aki napi rendszerességgel fogyaszt csokoládét. Gyengítheti az immunrendszert, károsan hathat a hormonszabályozásra, és felboríthatja a bélflóra egyensúlyát is.

Az elmúlt évek során egyébként több olyan speciális csokoládét is kifejlesztettek, amelyek jótékony hatásúak. A Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult csoportja például kifejlesztett egy, a bőr öregedését gátló csokoládét is. A szakemberek szerint a különleges csokoládéból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrét a 30 évesek szintjére fiatalítani. A brit kutatók azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. A szakemberek szerint az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a vérkeringést, megelőzi a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartja a bőrt.

Belga kutatók pedig fogbarát csokoládét fejlesztettek ki. A csoki gyártók szerint a titok a gyártási eljárásban és az édesség összetevőiben rejlik, szerintük ugyanis a csokoládé fogromboló hatása elsősorban attól függ, hogy milyen eljárással készítik. Ők a káros hatást megakadályozva a tejport tejfehérjével helyettesítik, a cukrot pedig izomaltulózzal, amely a cukortól különbözik abban, hogy ellenáll a szájüregi baktériumoknak, azaz megóvja a fogakat a szuvasodástól. Legalábbis a fogbarát csokit gyártó cég szerint, mert úgy vélik, hogy csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak károsodásának veszélye. A vállalat szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad.     

Írta: Kármán Nikola



 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk ADATVÉDELMI NYILATKOZAT.

Elfogadom a cookie szabályzatot az oldalon