Espumisan MAX kiszerelés helyesbítés

Tespumisan-alma-optisztelt Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk önöket tájékoztatni, hogy a 2017. április 01. és 2017 április 30. között érvényben lévő akciós katalógusunk 11. oldalán szereplő, a Espumisan MAX lágy kapszula kiszerelése tévesen került feltüntetésre.

A helyes kiszerelés a termékfotón is látható 20db-os verzió. A téves megjelenítésért szíves elnézésüket kérjük.

Espumisan MAX lágy kapszula 20x Orvostechnikai eszköz

A kockázatokról olvassa el a használati útmutató, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Evezredek ota letezo gyogyito finomsag a karalabe 16 9Kétezer éve ismert növény a karalábé, amely nemcsak azért volt mindig is népszerű, mert sokféleképpen felhasználható ételek készítésénél, hanem azért is, mert számos jótékony egészségügyi hatása van.

Plinius az általa leírt hét káposztaforma között valószínűleg a karalábét is említi már nagyjából kétezer évvel ezelőtt, amikor egy vastag torzsájú fajtát jellemez, valószínűleg ez volt a "caulorapa". Magyar neve az írásos emlékekben először 1558-ban említett német "kohlrabi" átvételével alakult ki. Ma is Németország a világ legnagyobb karalábé-termelője és fogyasztója. Európában őshonos, innen került Amerikába az 1800-as években. Sokféleképpen felhasználhatjuk e zöldséget a konyhában. Édeskés ízű, ropogós gumója nyersen és főve egyaránt fogyasztható. Készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát, de rántva és töltve is nagyon ízletes. Karalábé krémet is készíthetünk belőle, amelyet pirítósra kenve fogyaszthatunk. Jól passzol hozzá a fűszerezéskor a petrezselyem, a lestyán, a borsikafű és a kapor. Karalábé vásárlásnál jó, ha gondosan választjuk ki, mely gumót visszük haza. Ha repedezéstől mentes, nedves tapintású, esetleg ujjbeggyel könnyedén benyomható, akkor valószínűleg friss, és ezt sejtetik az élénk színű levelek is. Érdemes hűtőszekrényben tárolni, úgy tovább frissen tartható, eltartható.

A káposztafélék családjába tartozó karalábé rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, tartalmaz többek között B1-, B2-, B6-, C-, A- és E-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat és szelént. D- és B12-vitamin viszont egyáltalán nincs benne. A C-vitamin kitűnő antioxidáns, amely az öregedési folyamatok lassításában és az immunerősítésben játszik fontos szerepet; a B-vitamin az idegekre, az E-vitamin pedig a bőrünkre van jó hatással. A karalábénak jó gyulladás csökkentő és antibiotikus hatása van. Ezt a benne levő A- vitaminnak is köszönheti. A karalábé jótékonyan hat a légzőszervekre is. A vas a vérképzésben lát el fontos funkciót, a kálium a vérnyomást szabályozza, a magnézium pedig a csontokat és az izomzatot tartja karban. Kéntartalma segíti a sebgyógyulást. A benne található vasnak, magnéziumnak, foszfornak, kalciumnak és B-vitaminnak köszönhetően bőrünket is táplálja, hajunk fényesebb, erősebb, egészségesebb lesz tőle. A levelei a leggazdagabbak a tápanyagokban, háromszor annyi vitamin és karotinoid vegyület van bennük, mint a gumóban. A karalábé sok vizet tartalmaz, de kevés zsír és fehérje van benne. Rosttartalma miatt az emésztésre is jó hatással van, illetve csökkenti a vér koleszterinszintjét. Hangulatjavító, stresszoldó hatása is ismert, ezenkívül fontos szerepet játszik az oxigénellátásban és a szív- és érrendszer védelmében. Azt viszont jó tudni, hogy puffadást okoz, ezért annak, aki gyomor- és bélbántalmaktól szenved, érdemes elkerülnie a karalábé fogyasztását.

Méregtelenítő kúrák alkalmával is segítségünkre lehet, és lúgosító hatással rendelkezik. A karalábé kiváló zsírégető, így remek kiegészítője lehet kalóriaszegény étrendeknek, hiszen magas rosttartalmának köszönhetően segít megszabadulni a felgyülemlett salakanyagoktól, megtisztítja a bélrendszert és hatékonyabbá teszi az emésztést. A karalábédiéta talán az egyik legegyszerűbb diéta a világon. Mindössze arra kell ügyelni, hogy a könnyű, zsírszegény, diétás étrend mellett minden nap fogyasszunk legalább 10-15 dkg karalábét, lehetőleg ebédre vagy vacsorára. Egyes vizsgálatok szerint a karalábé rendszeres fogyasztása csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, és a nyálkahártya gyulladásait. A karalábé levének antibakteriális hatást tulajdonítanak, amellyel egyes bőrproblémák is sikeresen kezelhetők.

A karalábét egyébként otthon is megtermelhetjük a kiskertünkben. A legrövidebb tenyészidejű zöldségfélék közé tartozik. Termelhetjük fűtetlen fóliasátor alatt, de palántázhatjuk szabadföldi ágyakba is kora tavasszal, nyáron, sőt kora ősszel is. Azt viszont jó tudni, hogy a karalábé nem tartozik az igénytelen zöldségfélék közé. Viszonylag kicsi a gyökértömege, ezért kevés talajból kénytelen felvenni a szükséges tápanyagmennyiséget. Így fokozott a talajigénye mind a tápanyagtartalom, mind a víztartó képesség tekintetében. Sok vizet igényel, gyakori öntözést, mert a gumója csak így marad zsenge. Vigyázzunk, hogy ne ültessük a karalábét gyümölcsfák vagy más árnyékot adó növények alá, mert ez a növény rendkívül fényigényes, így az árnyékban a gumója fejletlen marad. Bár a hőigénye nem nagy, mégis érzékeny a hőmérséklet változásaival szemben. Alacsony hőmérsékleten, fagypont közelében olyan hatás éri, amelynek következtében később nem ad gumót. Ha viszont túl magas a hőmérséklet, akkor csak a lombja növekszik, a gumója viszont fejletlen marad.

Írta: Kármán Nikola



 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk ADATVÉDELMI NYILATKOZAT.

Elfogadom a cookie szabályzatot az oldalon