ritmuszavar

2016-11-10 07:06:58
Jelige: "Judit1961"
Üdvözletem! Napok óta 140/100 a vérnyomásom,főleg a ritmuszavart érzem..Lokren,Perindopril/Indapamid 4/1,25 és L-Thyroxin,Bilibil Intense tablettákat szedek - utóbbit fülzúgás miatt - ...Most a háziorvos váltotta a Lokrent Nebibetára...Szedhetők-e ezek így együtt és hatásos lesz -e a ritmuszavarra...? Azt mondta még,ha ennek ellenére ritmuszavarom lenne,akkor szopogassak el egy 50 mg-os Betalocot....Nem sok ez így együtt? Már tehetetlen vagyok és a kardiológushoz kb. 3 hónap a várakozási idő! Köszönöm a válaszát!

2016-11-30 18:49:28

Kedves Kérdező!

Ritmuszavar esetén nyugodtan beveheti a Betalocot. Kardiológiai kivizsgáláson kívül érdemes pajzsmirigyét is megnézetnie, ugyanis annak nem megfelelő működése szintén okozhat magasvérnyomást illetve szapora szívverést is. 

 

Üdvözlettel

Hozzászólások:


Judit1961
2016-12-01 09:06:01

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát! Azóta ismét változott a helyzet..A szerencsének köszönhetően sikerült bejutnom a kardiológiára és az endokrinológiára...A kardiológus visszaállított a régi gyógyszerekre /Lokren,Perindopril/Indapamid/ és mellé még felírta a Bravadin 5 mg-os tablettát 2x1-es adagolással és mondta hogy figyeljem a pulzusom...Az endokrinológus pedig csökkentette az L-Thyroxint,mivel túlműködik a pajzsmirigyem..Mérem a vérnyomásom,figyelem a pulzusom,de össze-vissza van...Van 65-ös pulzus,van 92-es és a Bravadin tablettára rá van írva,hogy 70 feletti pulzusnál javasolt,mivel nagyon leviheti..Mivel ennyire leviheti így nem tudom,hogy a 2x1-es adag nem lesz -e sok?..Lehet ezt a tablettát felezve szedni? Vagy mit tegyek,mert erre nem tért ki az orvos?..A gyógyszerész felhívta a figyelmem,hogy jó lenne,ha 70 alá nem menne lenne,ha ilyen van azonnal hagyjam abba....és a Lokren mellé lehet sok lesz a Bravadin...A kardiológus két hét szabadságra ment,így hozzá nem tudok visszamenni...Annyit mondott,hogy a szívvel magával nincs gond,viszont a ritmuszavart helyre kell tenni és ezzel a gyógyszerrel megpróbálja! Kérem segítsen,mert ez a bizonytalanság már a sírba visz...Két napja tértem vissza a Lokrenre és még nem mertem elkezdeni a Bravadint...Még egyelőre ugrál a vérnyomásom és a második,harmadik érték is....170/90 volt a vérnyomás a vizsgálatkor,itthon 148/92/71-et mértem..A fülem zúg két éve,de arra sem hatásos semmi..Szedtem már Betasercet,Cavinton Fortét,Cognitot és most a Bilobil Intense kapszulát...A tinnitus központban azt mondta a doktornő,hogy idegalapon van...Volt már agyi infarktusom,de arra a neurológus azt mondta,hogy elmúlt,ne idegeskedjek miatta..Ilyen sajnos van..Jelenleg kezelést nem igényel..Két 3-3 mm-es góc maradt vissza az MR szerint..Kezdek lemerülni idegileg,mert annyira sok már minden! Köszönöm a segítségét! Üdvözlettel!
Admin
2016-12-23 18:55:16

Kedves Judit! Próbálja meg szedni az Ivabradint( Bravadin), ha nem válna be akkor pedig nyugodtan hagyja abba. Érdemes volna valamilyen relaxációs technikát, légzésszabályozást elsajátítania, esetleg jógázni kezdeni, ezek ugyanis befolyásolhatják a szívritmust( előnyösen), és a pajzsmirigyére is jótékonyan hathatnak. A megfelelő légzéstechnikákkal mind a pulzus, mind a vérnyomás is csökkenthető( a normális keretek között), illetve érdemes rendszeres testmozgást beépíteni életébe, mivel ez szintén jótékony hatást gyakorolna szervezetére. Üdvözlettel
Új hozzászólás írása
Minden mező kitöltése kötelező!

Bejelentkezés Gyógyszerészeknek

Testtömeg index BMI

Pulzus Számláló



 

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk ADATVÉDELMI NYILATKOZAT.

Elfogadom a cookie szabályzatot az oldalon